„Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztathassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót „kiszeretni”.

(Böjte Csaba)

Minden gyermeknek szüksége van arra, hogy szerető, gondoskodó, biztonságot nyújtó közegben, családban éljen, ám sok gyermeknek ez nem adatik meg. A nevelőszülők a vér szerinti családjukból kiemelt, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára nyújtanak családi gondoskodást, nevelést, teljes körű ellátást mindaddig, amíg a családjukba történő visszahelyezésük nem valósulhat meg, vagy örökbefogadásuk révén sorsuk nem rendeződik.

Hálózatunkról

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózata otthont nyújtó ellátást, állandóságot, biztonságos kapcsolatokat, a gyermek fejlődési szükségleteit kielégítő és vér szerinti kapcsolatait tisztelő, helyettesítő családi környezetet biztosít ideiglenes hatállyal elhelyezett, vagy nevelésbe vett gyermekek, valamint utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek számára.

Nevelőszülői Hálózatunk ellátási területe Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közigazgatási területére terjed ki.

 A nevelőszülői feladat ellátásnak hagyománya van megyénkben, több évtizedes múltra tekint vissza a hálózat szervezése és működtetése. Nevelőszülői családjainkra jellemző, hogy több generációt átívelően választják hivatásuknak a nevelőszülőséget. Szolgáltatásunk több mint 80 településen, közel 300 nevelőszülői családdal működik.

A nevelőszülői hálózatban segítő szakemberek, nevelőszülői tanácsadók, pszichológusok, gyermekvédelmi ügyintézők nyújtanak szakmai segítséget a nevelőszülők számára a gondozási, nevelési feladataik során felmerülő problémák megoldásában.

 

Nevelőszülői Hálózat szakmai vezetője: Farkas László
Nevelőszülői tanácsadók csoportvezetője: Gulyás Jánosné
Gyermekvédelmi ügyintéző: Varga Attiláné

 

 

 

 

Elérhetőségeink:

Cím: 3532 Miskolc, Károly u. 12.

Postacím: 3510 Miskolc, Pf. 563.

Telefonszám: 46/ 379-111 / 35. mellék

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Gyakori kérdések a nevelőszülőségről

Ki lehet nevelőszülő?

Milyen elhelyezési feltételeket kell biztosítani a nevelőszülőnek?

Hány gyermekeket nevelhet a nevelőszülő?

Jár-e a nevelőszülőnek szabadság?

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyról

A nevelőszülő díjazása

Hogyan lehetek nevelőszülő?

A nevelőszülői hálózatunk folyamatosan várja a nevelőszülői hivatás iránt érdeklődők jelentkezését!